Συνεργασία -Naughty Fish

(Βουρκάρι, 22880 21375,

Απρίλιος-Οκτώβριος, μεσημέρι βράδυ)

 

Μια νέα γευστική πρόταση που ταιριάζει με το χαλαρό χαρακτήρα του νησιού. Το περιβάλλον είναι πολύ λιτό και μοντέρνο, με ανοιχτόχρωμα παστέλ. Την ευθύνη για την κουζίνα έχει ο Μάνος Καζαμίας, γνωστός διαιτολόγος που έχει γράψει 6 βιβλία, ο οποίος προτείνει συνταγές με βάση τη μεσογειακή κουζίνα, με γνώμονα την υγιεινή διατροφή και τις γκουρμέ γεύσεις.

 

Ο ίδιος καθοδηγεί το νεαρό σεφ Θανάση Χατζόγλου, που ετοιμάζει τις σπεσιαλιτέ του αποκλειστικά με ελληνικά προϊόντα και το επιλεγμένο ελαιόλαδο Σητείας.

 

Δοκιμάστε τζιώτικη μοσχαρίσια μπριζόλα με κυδωνάτες πατάτες, πάστα με κεφτέδες από τζιώτικο λουκάνικο και γαρίδες σουβλάκι με noodles και σος.

 

Στην Τζια, οι παραδοσιακές γεύσεις έχουν τον πρώτο λόγο, με θαυμάσια μαγειρευτά που θα φάτε σχεδόν σε όλα τα εστιατόρια και τις ταβέρνες. Τα ψάρια και τα θαλασσινά θα τα βρείτε επίσης σε πολλές παραλλαγές, ξεκινώντας από τις κλασικές συνταγές και καταλήγοντας σε δημιουργικές προτάσεις κάθε είδους, ενώ κάποιες πινελιές διεθνούς κουζίνας υποστηρίζουν την ανάγκη για ποικιλία. Φυσικά, την τιμητική της έχει η αστακομακαρονάδα, ενώ τοπική σπεσιαλιτέ είναι ο «πασπαλάς», χοιρινό κομμένο σε κομμάτια με αβγά και ντομάτα. Παλαιότερα, στο νησί υπήρχε άφθονο και ποιοτικό μοσχαρίσιο κρέας από ντόπια ράτσα, αλλά σιγά-σιγά η παραγωγή μειώθηκε. Το τοπικό κρασί είναι το «μαυρούδι».