Σαλάτα με βρασμένα φασολάκια, πατάτες και πέστο

Μια πολύ καλή πηγή αμύλου και σύνθετων υδατανθράκων, που συνδυάζονται εξαιρετικά με την έντονη γεύση του βασιλικού στο πέστο.

 

Υλικά

  • 200 γρ. φασολάκια πράσινα, καθαρισμένα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • ½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές σάλτσα πέστο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • λίγο αλατοπίπερο

 

2 μερίδες /350 θερμίδες

 

Εκτέλεση

 

  • Βράζετε τις πατάτες και τα φασολάκια καλά, χωρίς όμως να λιώσουν.
  • Προσθέτετε το αλατοπίπερο και το κρεμμύδι.
  • Ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το πέστο και το χυμό λεμονιού και περιχύνετε με το μείγμα τα υλικά.
  • Σερβίρετε ενώ είναι ζεστά, γαρνίροντάς τα με μαϊντανό.