Εγκυμοσύνη & Διατροφή

Το γεγονός ότι κρατάτε στα χέρια σας αυτό το βιβλίο σημαίνει ότι είτε σκέφτεστε να μείνετε έγκυος, είτε βρίσκεστε ήδη σε κάποια φάση της εγκυμοσύνης σας. Ίσως ήδη νιώθετε κάποιες ναυτίες ή έχετε βουλιμικές τάσεις και κατά πάσα πιθανότητα, για πρώτη φορά στη ζωή σας, αναρωτιέστε αν η διατροφή σας είναι η σωστή.

 

Όπως και να ‘χει όμως η παρούσα κατάσταση, αυτό που θα σας βοηθούσε περισσότερο είναι να κατανοήσετε γιατί το σώμα αλλάζει, γιατί έχει ιδιαίτερες ανάγκες και να γνωρίσετε ποιες είναι οι ανάγκες αυτές, ώστε να μη γίνουν λάθη και επιλογές που θα δημιουργήσουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη σας.

 

Αυτό το βιβλίο δίνει συμβουλές διατροφής σε όλες τις γυναίκες που θα βρίσκονται σε κάποιο στάδιο της εγκυμοσύνης τους. Εκείνες όμως οφείλουν να αντιληφθούν ότι οι διαφοροποιήσεις στις διατροφικές τους συνήθειες δεν πρέπει να είναι τόσο ποσοτικές, όσο ποιοτικές και ότι οι βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής, που για πολλούς ανθρώπους αποτελούν απλώς επιλογή, γι’ αυτές συνιστούν απαραίτητη προϋπόθεση για μια υγιή εγκυμοσύνη.

 

Θα δείτε, λοιπόν, κι εσείς ότι, με τις κατάλληλες συμβουλές, τη σωστή ενημέρωση και την καλή σας διάθεση, η εγκυμοσύνη θα είναι μια περίοδος γεμάτη ευχάριστες αναμνήσεις και ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

 

Αθήνα, 29/3/2003

ΜΑΝΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ BSc.,MSc

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Πανεπιστημίου του Λονδίνου