Διαίτης Μαγειρική / Διαίτης Γεύσεις

Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε μόλις κυκλοφόρησε το «Διαίτης Γλυκά», αφού η μόνιμη ερώτηση όσων έπαιρναν το πρώτο βιβλίο ήταν πότε θα κυκλοφορήσουν και συνταγές για φαγητά.

 

Άλλη μια πρόκληση λοιπόν για το πώς να διατηρηθεί ψηλά το γευστικό επίπεδο και μάλιστα σε μια κουζίνα όπως της Μεσογείου με τις υπέροχες γεύσεις και ταυτόχρονα να μειωθούν οι θερμίδες στο ελάχιστο δυνατό.

 

Και πάλι η απάντηση βρίσκεται στη μείωση των πολλών λιπαρών, αφού περιέχουν 9 θερμίδες ανά γραμμάριο και παράλληλα τους χιλιάδες γευστικούς συνδυασμούς που μας δίνει η φύση μέσω των μυρωδικών ή των μπαχαρικών. Επίσης και από τη μείξη των ίδιων των τροφών κατά τέτοιο τρόπο, ώστε το γευστικό αποτέλεσμα να ξαφνιάζει ευχάριστα.

 

Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλε ο σεφ Αριστείδης Πασπαράκης, με τις πολύτιμες γνώσεις του στη μαγειρική και στην ανάμειξη των υλικών. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι μια εξαιρετική συλλογή από νόστιμες συνταγές της Μεσογείου, που θα προσφέρουν γεύση στο καθημερινό σας διαιτολόγιο και, το σημαντικότερο, χωρίς τύψεις.

 

Αθήνα 10/6/2003

ΜΑΝΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ BSc.,MSc

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Πανεπιστημίου του Λονδίνου