Μπέργκερ με σαρδέλες και μυρωδικά

 

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

270 ΘΕΡΜΙΔΕΣ ανά μερίδα

 

Υλικά

  • 350 γρ. Πατάτες
  • 75 ml άπαχο γάλα
  • 400 γρ. σαρδέλες λαδιού, χωρίς κόκαλα
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά κάππαρη
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη

 

  • αλατοπίπερο
  • 4 στρογγυλά ψωμάκια
  • 4 φέτες ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 8 μεγάλα φύλλα μαρουλιού

 

Για τη σος άνηθου:

  • 1 κουταλιά μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά ξίδι
  • 1 κουταλιά άνηθο

 

Εκτέλεση

Βράζετε τις πατάτες για 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, και τις κάνετε πουρέ μαζί με το γάλα.

 

Στη συνέχεια, αλέθετε τις σαρδέλες μαζί με το χυμό λεμονιού, την κάππαρη και το σκόρδο.

 

Προσθέτετε το μείγμα με τις σαρδέλες, το μαϊντανό και τον άνηθο στον πουρέ και ανακατεύετε. Με αλευρωμένα χέρια, πλάθετε 4 μπιφτέκια ψαριού και τα πανάρετε στη φρυγανιά. Τα αφήνετε στο ψυγείο, να σφίξουν για 1 ώρα περίπου, και τα ψήνετε στο γκριλ για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Αναμειγνύετε στο μπλέντερ τα υλικά για τη σος. Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και τοποθετείτε πάνω τους το μπιφτέκι, τη ντομάτα και το κρεμμύδι. Περιχύνετε με τη σος και σκεπάζετε με το άλλο μισό ψωμάκι. Σερβίρετε το μπέργκερ πάνω σε φύλλα μαρουλιού.