Το στήθος της πάπιας, όταν αφαιρεθεί η πέτσα, έχει εξαιρετικά χαμηλές θερμίδες, πολύ κοντά με τις θερμίδες των υπόλοιπων πουλερικών που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας, γεγονός που επιτρέπει την παρουσία του σε οποιαδήποτε δίαιτα.
4 μερ., 265 θερμ. εκάστη
Υλικά
- 400 γρ. καρότα κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- ½ κουτ. γλυκού Worcestershire Sauce (γούστερ)
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- ½ φλυτζ. χυμός πορτοκαλιού
- 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
- 4 στήθη πάπιας (720 γρ.) χωρίς την πέτσα
- αλάτι
- πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
- φύλλα ρόκας
- 2 κουτ. Σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- 5 γρ. σουσάμι λευκό
Εκτέλεση
- Σε προθερμασμένο, αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τα καρότα για 6-8’. Τα σβήνετε με το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτετε το μέλι, τη μουστάρδα και τη Worcestershire Sauce. Αφήνετε να πάρουν βράση για να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το λεμόνι.
- Σε προθερμασμένο, αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία, σοτάρετε τα στήθη κι από τις δύο πλευρές για 6’ και αλατοπιπερώνετε.
- Βάζετε τα φιλέτα στο κέντρο κάθε πιάτου και τα συνοδεύετε με τα καρότα και τη σάλτσα τους.
- Γαρνίρετε με το σουσάμι, τον άνηθο και τη ρόκα.