Πάπια με Καρότα και Μουσταρδόμελο

Το στήθος της πάπιας, όταν αφαιρεθεί η πέτσα, έχει εξαιρετικά χαμηλές θερμίδες, πολύ κοντά με τις θερμίδες των υπόλοιπων πουλερικών που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας, γεγονός που επιτρέπει την παρουσία του σε οποιαδήποτε δίαιτα.

 

4 μερ., 265 θερμ. εκάστη

 

 

Υλικά

  • 400 γρ. καρότα κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • ½ κουτ. γλυκού Worcestershire Sauce (γούστερ)
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ φλυτζ. χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • 4 στήθη πάπιας (720 γρ.) χωρίς την πέτσα
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Για το γαρνίρισμα

  • φύλλα ρόκας
  • 2 κουτ. Σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 5 γρ. σουσάμι λευκό

 

Εκτέλεση

 

  1. Σε προθερμασμένο, αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τα καρότα για 6-8’. Τα σβήνετε με το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτετε το μέλι, τη μουστάρδα και τη Worcestershire Sauce. Αφήνετε να πάρουν βράση για να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το λεμόνι.
  2. Σε προθερμασμένο, αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία, σοτάρετε τα στήθη κι από τις δύο πλευρές για 6’ και αλατοπιπερώνετε.
  3. Βάζετε τα φιλέτα στο κέντρο κάθε πιάτου και τα συνοδεύετε με τα καρότα και τη σάλτσα τους.
  4. Γαρνίρετε με το σουσάμι, τον άνηθο και τη ρόκα.